Haal de zon in huis!

En geniet van gratis elektriciteit

Zonnepanelen

De zon is een bron van energie die gratis is. Ook in België is het produceren van energie uit de zon rendabel.
Bovendien levert u een bijdrage aan het milieu.
Oriëntatie van de zonnepanelen : het meest rendabel is het plaatsen naar zuiden met een hoek van ± 30°, ook naar het zuidoosten en het zuidwesten is de opstelling rendabel.
Opstelling naar het oosten en het westen renderen uw zonnepanelen ook, maar de opbrengsten zullen lager liggen.
  
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Via een omvormer (van gelijkstroom naar wisselstroom) worden ze gekoppeld aan uw bestaande elektriciteitsinstallatie. Van daaruit vloeit de opgewekte stroom het elektriciteitsnet op.
Het is belangrijk uw verbruik op jaarbasis te weten. Zo kunnen we het juiste aantal panelen berekenen om in uw volledige elektriciteitsverbruik te voorzien.
We onderscheiden in grote lijnen 2 soorten zonnecellen: monokristallijn en polkykristallijn. Monokristallijne cellen presteren het best bij direct zonlicht, polykristallijnen cellen presteren beter bij indirect zonlicht.
Zonnepanelen
De panelen van Bisol zijn van Europese makelij. Er geldt een garantie van maar liefst 20 jaar, en er wordt enkel met positieve vermogenstoleranties gewerkt.


Omvormers
SMA biedt met zijn Sunny Boy omvormers ideale oplossingen voor veeleisende PV generatoren en gedeeltelijk overschaduwde installaties. Een garantie van 10 jaar garandeert u een zorgeloze werking.


 

Zonneboilers en zonnecollectoren

Met de hulp van een zonneboiler kan u gratis warmte van de zon aanwenden voor de verwarming van uw sanitair water. De zonnestralen worden opgevangen door een zonnecollector die zowel op een hellend als op een plat dak gemonteerd kan worden. De hele dag door kan gratis warm water gebruikt worden in de keuken, badkamer, douche of wasplaats.
De zonnecollector absorbeert het licht en verwarmt een vloeistof die door smalle buisjes in de panelen lopen. Vervolgens geeft de vloeistof zijn warmte af aan de boiler. Zonnepanelen zetten 95% van het zonlicht om in warmte.
In de zomer volstaat de zonneboiler vaak voor de volledige warmwaterproductie. Bij helder weer in de winter warmt de zonneboiler het water op tot 20 à 30°C. Een naverwarmer brengt dit voorverwarmde water verder op de gewenste temperatuur.

Contact

Toonzaal en magazijn (op afspraak):
Viséweg 200-202
3700 Tongeren
Tel: 012/21 70 75
E-mail: info@es-solar.be
3700 Tongeren
We maken graag tijd voor u vrij om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Neem daarom even telefonisch contact op of vul onderstaand formulier in. Tot binnenkort!
Verstuur